söndag 9 februari 2014

Halvt hemma för Vegomässa

Umeå igen. Jag kom hit igår. Målet var vegomässan Vegovision och därför blev det en snabbtur genom landet. Åkte från Skåne vid lunch i fredags och harvade på längs vägen till Sundsvall. Vädret var inte det bästa och sista biten innan Sundsvall var dryg då trafiken gick långsamt och det inte var läge att försöka stressa på. Bara att ta det lugnt. Det är viktigt när man är ute och kör mycket - att låta det ta sin tid istället för att göra dumdristiga handlingar. Med en bra ljudbok i lurarna och laddat med snacks och lite mat längs vägen så klarar man många timmar i bilen.

I Sundsvall blev det att sova några timmar på hotell innan sista biten upp till Umeå avverkades igår förmiddag. Vid lunchtid anlände jag till Vegomässan, och dit var det låång kö. Umeå är väl känt för sina många vegetarianer och veganer och här var de flesta samlade, människor som brukar anses vara alternativa (vad man nu egentligen vill säga med det?), plus alla andra intresserade.

På plats fanns många olika producenter av vegetariska/veganska produkter. Dessutom fick man se hur man gör egen tofu, fick tips på hur man lagar god indisk mat och saftiga bönbiffar. Cateringföretaget som skulle stå för matserveringen hade tydligen inte räknat med den stora anstormningen, för på eftermiddagen tog maten slut. Kvar fanns dock gofika och Malin och jag hann slänga oss över de sista bitarna rawfoodtårta. Mums! Det var en härlig mässa. Sådana borde det finnas fler av och mer av :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar