Champinjonbiffar ca 6 st små biffar
1 pkt ekologiska champinjoner
1 rödlök
1 stor klyfta vitlök
2 morötter
1 selleripinne ca 15 cm
1-2 msk potatismjöl
Polenta att vända biffarna i
2-3 tsk ketjap manis
Kryddor:
Cayenne
Himalaysalt
Svartpeppar
Hacka champinjoner, rödlök och vitlök. Stek i olja. Krydda med salt och peppar. Hacka morötter och selleri i en liten matberedare. Tillsätt ketjap manis, champinjonfräset, cayenne och potatismjöl. Mixa lite till. Forma biffar av smeten, vänd i polenta och stek på medelhög värme. Jag hade bara i ett par teskedar potatismjöl vilket gjorde att de inte riktigt ville sitta ihop, så jag rekommenderar lite mer mjöl.
Servera med paprikasalsa och annat som du tycker är gott.
Paprikasalsa
1 grön paprika
1 salladslök
Tabasco
Himalayasalt
Mixa och så är det klart.
Jag åt bara gurka till och det kanske många tycker är lite väl spartanskt, men man kan ju äta vad man vill till :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar