Som vanligt hade jag också svårt att välja vilken smak jag ville ha, så det fick bli lite olika. Vanlig, polkasmak och choklad/mandel. Hade även planer på saffran och lakrits, inte i samma, men det blev inte ikväll.
Knäckreceptet kommer här.
Knäck
3 dl oatly iMat
3 dl socker
3 dl ljus sirap
3 msk mjölkfritt margarin
Smaksättning är valfri och bara fantasin sätter gränserna. Jag avstod från Peders smakförslag - snus - och det tror jag även att övriga bör avstå från.
Koka ihop iMat, socker och sirap, ca 1 timme. Du kan ju göra kultestet för att kolla smeten. När det kokat klart sätter du i margarinet och ev smaksättning.
Häll upp i knäckformar, som du förslagsvis ställt på en plåt, klädd med bakplåtspapper. Jag tog lite i taget av smeten och smaksatte den i en tillbringare innan det var dags att hälla upp den. Låt sen kallna/stelna.
(Chokladen jag använde var raw kakaopulver. Det blir mycket mildare i smaken än "vanlig" kakao. Raw kakao smakar som O'boypulver utan en massa tillsatt socker och annat. God att göra varmchoklad på också.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar