lördag 18 maj 2013

En hälsning från Amsterdam

Här kommer en liten rapport. Stor stad men med ett lugnt tempo, eller så är det bara vi turister som uppfattar det så. Jag sätter i alla fall stans tillgänglighet på prov. 

När vi kom så hade jag inte bokat någon transfer från flygplatsen. De som hjälpte oss av flyget verkade tro att jag var knäpp. Men de var hjälpsamma och till slut så var det ordnat med tåg och så vidare med spårvagn. 

Amsterdam har hittills visat sig från sin grå, kalla och regniga sida, så nu känns det som att man gärna ser den andra sidan också. När vi kom regnade det, igår regnade det, men idag har det faktiskt varit uppehåll. Tur att jag i alla fall köpte en regnponcho innan vi åkte. Borde dock inte ha tagit bara sommarkläder. 

Hotellet är över förväntan och badrummet är gigantiskt i hotellmått mätt.

Hittills har vi strövat runt i centrala stan och insupit atmosfären, gått på loppis, vintageaffärer och andra affärer. Doften från coffeeshops finns överallt. Husen är mysiga, sneda och otillgängliga. De lagar mycket god mat här och nu ska vi snart ut och äta igen. 


2 kommentarer:

  1. Låter underbart alltihop utom vädret då... kan ju bara meddela att vi haft strålande sol, +25 grader i Svedala men vad är det... Amsterdam är Amsterdam, en fantastisk stad som jag gärna besöker igen och igen!
    Undrar dock lite vad du dricker (bilden). Är det en hälsosam tedryck eller möjligtvis en mojito eller någe annat... ;) hälsningar från kollegan Christina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Stan är helt klart värd att besöka igen :) Drycken på bilden är en ny favorit, grönt te med färsk mynta och honung, och vem vet om de smugit ner något annat bland de gröna bladen...

      Radera