Jag slog till på chokladcupcakes med apelsincashewgrädde. Inspirerad av ett recept på internet gav jag mig i kast med bakningen.
Tillvägagångssätt:
Smält 5 rågade matskedar raw kokosolja i vattenbad. Kokosolja smälter vid låg temperatur. Blanda i 1 dl raw kakaopulver, lite kardemumma, kanel, vaniljpulver (inte vanillinsocker utan riktig vanilj) och en nypa salt.
Mixa 3 dl nötter. Jag tog valnötter och hasselnötter. Tillsätt 5 st dadlar och mixa lite till. Häll i oljeblandningen i nötblandningen och mixa lite till så att allt är blandat. Häll upp i minimuffinsformar. För mig blev det 16 st. Ställ i frysen 10 min.
Mixa 1 dl cashewnötter till pulver. Riv lite skal av en apelsin och blanda ner i nötterna samt tillsätt lite vatten, en tesked honung och mixa till gräddig konsistens.
Ta ut cupcakesen ur frysen och toppa med apelsingrädden. Ät!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar