lördag 6 september 2014

Utan vatten

Sommaren har verkligen varit en sommar som man kommer att komma ihåg, men den ihållande värmen. Nu börjar vi dock känna av en mer negativ effekt också - Vattnet. Värmen och det faktum att det knappt regnat något har lett till att det blir mindre och mindre vatten i området. I fjällen är det torrare än någonsin. Samtliga talar om att de inte sett så lite vatten i sjöarna och bäckarna. Många börjar dessutom att bli helt utan vatten i kranarna. Det är då man märker hur värdefullt det är med något som vi tar för givet.

Vi är previlegerade, som har bland världens bästa dricksvatten här. Vatten som kommer direkt från naturen och in genom kranen. Vatten är oerhört viktigt för allt levande och kroppen kan klara sig länge bara det finns vatten. Utan vatten skulle vi inte fungera, vatten håller kroppens funktioner igång och det håller oss pigga.

Hos mina föräldrar har vattnet sinat och nu är det bara till att hämta vatten i sjön, för att kunna hålla toaletterna igång och sen får disk- och tvättmaskinen vila ett tag.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar