Här är mitt recept.
Godaste hummusen
2 dl torra kikärtor (jo, man måste göra från grunden om den ska bli riktigt god, burkärtor är fusk)
Lägg i blöt minst 8 timmar. Häll av blötläggningsvattnet och koka sen ca 40 min med 1 lagerblad, salt, svartpeppar och lite vitpeppar. Skölj sen i kallvatten och se till att kikärtorna inte är varma.
Mixa sedan med
1-2 vitlöksklyftor (jag hade riktigt färsk vitlök)
Saft från 1 citron
4 tsk raw tahini (första gången jag använde raw tahini faktiskt, och det var kanske den som gjorde det lilla extra)
0,5-1 dl olivolja
Vitlökssalt
Örtsalt
Svartpeppar
Himalayasalt
Cayennepeppar
Skulle säkert ha suttit fint med lite färsk persilja i också, men jag hade ingen hemma.
Hummusen, tillsammans med grönsaksstavar av gurka, morot och selleri, fick bli min sena middag igår, framför en spännande film. Och nu blir jag sugen igen så jag måste kanske äta upp det lilla som blev kvar av den fulla skålen med hummus...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar