söndag 2 september 2012

Jagad av kossor på Österlen

Vilken dag! Utan någon vidare plan så var Österlen destinationen för dagen. Mot Österlen bar det av. Vid Brösarps backar stannade vi till en kort sväng. Lustigt landskap, men det bar snart av vidare.

I Kivik blev det förstås ett stopp på musteriet, där vi fyllde på mustdepåerna. Och så var det en söt butik i Kivikås där vi också gjorde ett stopp och inhandlade viktiga skånska förnödenheter.

Inte får man missa Glimmingehus när man är så nära. Där blev det sen lunch och en snorkig fransk krögare förklarade för oss vad galetter är (tydligen pannkaka med fyllning). Glimmingehus är en medeltida borg och sånt gillar jag. Synd bara att det ska vara så otillgängligt.

Nära var det till Ystad så det var klart att man måste titta till Wallanders hangaround. Vid den tiden hade affärerna stängt. Det blev en snabb promenad genom city och lite fika innan avfärd.

Längs kustvägen upptäckte vi Ale stenar. Vi upptäckte även att Ale stenar ligger i en kohage - med en massa kor, som inte gillade små hundar. Plötsligt kom en drös kor springande mot oss. Jag kände mig som en stadsfjant och inte som en bonnjänta, för särskilt morsk var jag inte när de satte efter. En ko stångades mot Susanne. Ute ur hagen igen så lämnade vi Linus och gaskade upp oss och så gav vi oss in i hagen igen, för stenarna skulle vi se! Korna tittade misstänksamt på oss igen, men lät oss vara.

Vi avslutade kvällen på Bishop's i Kristianstad, där vi summerade dagen och skrattade åt att vi inte riktigt förväntat oss att dagen skulle innehålla att bli jagad av ilskna kor.


 

 
 
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar