onsdag 24 juni 2015

Roadtrip - Från Zorn till Ziesel

Bilkörning måste vara beroendeframkallande. Jag borde rimligtvis inte vilja köra så mycket extra när jag är ledig, men då ser jag min möjlighet att få åka dit jag vill och ha tid att se det som jag vill se. Det måste vara något med friheten och äventyrslusten som driver på viljan att ge mig ut på vägarna.

Jag passar på att kombinera nytta med nöje och är nu ute på en resa som delvis innebär jobb och delvis semesternöjen. Almedalen stundar med jobbet till veckan, men just nu stundar musikfestival. Sedan igår morse har vi rest från Hemavan till Finspång, där vi nu har stationerat oss inför Bråvallafestivalen som börjar imorgon. Känns redan som ett spännande äventyr.

Vi har varit rätt effektiva idag. Förutom att vi har hunnit förflytta oss runt 50 mil så har vi även hunnit besöka Zornmuseet i Mora och kört Der Ziesel i Lima. Det gäller att nyttja tiden till max.


Måste säga att jag är imponerad av Zorn. Har tänkt på honom som en lite halvsnuskig gubbe som bara målar nakna kvinnor, men han visade sig vara en mångfacetterad konstnär och han har verkligen gjort fantastiska målningar! Inte underligt att han är en av våra mest kända konstnärer. Jag rekommenderar varmt Zornmuseet.


Vägen bar sedan vidare mot Lima, där vi hamnade på en väg som blev allt mindre och mindre och visade sig bestå av 3 mil grusväg i skogen. Eventuellt hade det varit bättre att satsa på de större vägarna, men de små vägarna lockar ibland... vem vill åka där alla andra åker?


Målet i Lima var att testa Der Ziesel i lite terräng. Återigen kommer frihetsperspektivet in i bilden. Der Ziesel skulle ge mig stor frihet att vara ute i naturen. Den är som en permo med bandsats på så den går i all möjlig terräng. Den är galen och jätterolig. Måste ha!


Nu ska jag smälta dagen och ladda inför festivalen imorgon. Mer äventyr väntar.