torsdag 29 januari 2015

Åh, vad det blåser i träden idag

Jag måste säga att jag fascineras av oväder, snöstorm, spöregn, åska, vilket som går bra. Åtminstone så länge som jag inte måste vara ute mitt i det, men när jag får sitta inomhus, med fungerande el och internet. Då är det mest bara mysigt. Idag har vi ett sånt där rejält oväder, då det bara suger tag och dundrar på utomhus, snön piskar på, virvlar och vänder. Men jag skulle inte vilja var ute på vägarna så jag hoppas det lugnar av snart för nu börjar vårens resor snart.




måndag 5 januari 2015

Första svängen upp på fjället

Årets första sväng upp på fjället blev idag. Redan igår hade vi bestämt att vi skulle ut på fjället idag. Sjön var inte ett alternativ eftersom den fortfarande är full med vatten, så för att slippa ta båten fick det bli fjället.

Lite tveksam blev jag ändå när jag körde till Joeström och tät snö föll. Befarade att det skulle vara värre uppe på fjället, men det var i alla fall inte kallt ute.

Det var bara att kränga på sig alla lager kläder och bege sig ut för att hinna ta vara på de ljusa timmarna. Resan upp blev lite spännande också, när skotern välte längs uppe på en knix, men som tur var inte skoterpulkan där jag och Mia satt. Jag var glad att jag inte satt på skotern idag. Pust!

Med skotern på rätt köl fortsatte vi till fiskestället. Solen kröp fram över horisonten lagom till att vi satte oss till rätta för att fiska. Underbart! Solen ger förstås ingen värme än, men det här hoppfullt att få se den lyfta på ögat.

Med kroken i vattnet fick jag rätt snart ett napp. Tyvärr högg ficken inte tillräckligt för att följa med upp, men den var där tillräckligt ofta för att hålla mitt intresse uppe, jag bytte mellan blänke och mormyska med jämna mellanrum. Tyvärr nöjde sig fisken med att retas med mig den här gången, men I'll be back. Jag nämner inte att Peder var den enda som fick nån fisk...  


torsdag 1 januari 2015

Pysslig början

Hade en lugn nyårsafton tillsammans med min kusin Annas familj i deras stuga.

Vi åt nyårsmiddagen hemma hos mina föräldrar för att sedan glida ner till stugan på ishalkan. Där förärades jag ett nytt armband av Annas barn och fick lära mig att det var den senaste trenden att göra smycken av små gummiband, så kvällen ledde vidare till en pysselstund.

Riktigt mysigt var det och ett mycket bra sätt att börja det nya året på!

PS. Glöm inte att kika in på min nya blog om raw food Sophie loves raw.

Virka armband av gummiband är det senaste.