söndag 14 september 2014

Sena flyg och strejkande permo

Idag väntar alla med spänning på resultatet från valet. I avvaktan på valvakan tänkte jag göra ett inlägg.

Under veckan har jag hunnit gästa vår huvudstad igen.

När jag skulle åka på tisdag morgon vaknade jag mitt i natten och hade ett fått ett SMS om att morgonens flyg var inställt och att jag blivit ombokad till flyget som gick en timme efteråt. Sen fick jag veta att jag var ombokad till ytterligare ett senare flyg. Skit också! Jag som för dagen var anlitad för att hålla ett föredrag med efterföljande grupparbete. Nu skulle jag inte hinna till det. Jag mailade arrangören och vi gjorde en omstrukturering i programmet så att jag skulle kunna tala på eftermiddagen. Det var ändå osäkert om det plan som jag var ombokad till skulle gå i tid. Dimman var envis i Umeå den morgonen. Planet kom iväg, om än lite försenat. När jag anlände hade jag en kvart på mig att äta och rigga i ordning datorn med powerpointen.

Jag hann knappt med att vara nervös inför den nya gruppen och när jag kom igång var det förstås bara att köra. Ämnet är mig mycket välbekant och det var en bra och kunnig grupp. Jag känner en kick varje gång jag håller föredrag eller utbildning och jag tycker det är riktigt roligt. Plötsligt hade den eftermiddagen gått.


Det var ett par dagar som jag skulle vara i staden och när jag arbetat klart nästa dag tog vi en promenad vid skeppsbron och en sväng in i gamla stan. Stockholm visade sig från sin vackra sida med solen som på sin väg ned gav ett vackert sken över husen.

När jag kom hem kvällen efteråt var det en som fått nog och helt enkelt vägrade vara med något mer - permobilen. Hur vi än försökte ville inte strömbrytaren fungera. Turligt nog hade jag gamla permon i bilen ute på parkeringen. Morgonen därefter fick helt enkelt börja med en sväng förbi hjälpmedelscentralen där nya permon blev kvar.


Gamla permon protesterar dock enormt mycket just nu och när jag anser att jag ska framåt tycker för det mesta permon att jag ska bakåt. Vi bråkar rätt mycket just nu alltså. Tror att det är någon som vill gå i pension.

lördag 6 september 2014

Utan vatten

Sommaren har verkligen varit en sommar som man kommer att komma ihåg, men den ihållande värmen. Nu börjar vi dock känna av en mer negativ effekt också - Vattnet. Värmen och det faktum att det knappt regnat något har lett till att det blir mindre och mindre vatten i området. I fjällen är det torrare än någonsin. Samtliga talar om att de inte sett så lite vatten i sjöarna och bäckarna. Många börjar dessutom att bli helt utan vatten i kranarna. Det är då man märker hur värdefullt det är med något som vi tar för givet.

Vi är previlegerade, som har bland världens bästa dricksvatten här. Vatten som kommer direkt från naturen och in genom kranen. Vatten är oerhört viktigt för allt levande och kroppen kan klara sig länge bara det finns vatten. Utan vatten skulle vi inte fungera, vatten håller kroppens funktioner igång och det håller oss pigga.

Hos mina föräldrar har vattnet sinat och nu är det bara till att hämta vatten i sjön, för att kunna hålla toaletterna igång och sen får disk- och tvättmaskinen vila ett tag.