lördag 31 maj 2014

Hemtam i stan

Picadilly, Trafalgar square, Chinatown, Soho, Spitalfields market, Camden market och det mesta till fots. Behöver jag säga att vi ränt runt mest hela stan de senaste två dagarna? Idag har vi bekantat oss med bussåkning och det går utmärkt att åka buss, det svåra är bara att hitta hållplatserna och stå på rätt sida... Vilket projekt att åka buss! Pust!

Vi har det mycket trevligt och nu har vi bara mellanlandat på hotellet innan vi ska ut och käka och se vad kvällen har att erbjuda. 

Intressanta husfasader i Camden. Och en massa, massa folk och mat från alla världens hörn. Dock sålde alla likadana kläder. 


Designmarknad vid Spitalfields market. Fanns en del kul grejer men det medta var samma även där.


Och lite snabbmat har vi hunnit med mellan varven. 


Nu ska vi se om vi hittar nånstans att äta för kvällen. 

torsdag 29 maj 2014

London Eye med svimningsattack

Jag hade inte planerat att se eller göra något särskilt här i London, men när jag nu är här kan jag inte låta bli att vilja ta del av vad staden har att erbjuda. Idag kom siktet för några i sällskapet att bli inställt på London Dungeon vid London Eye. Jag avvaktade med biljett och när jag kom fram var biljetterna slut, men då fick det bli London Eye istället. Världens högsta pariserhjul. Man ser ut över hela London. 


Lyckades även få assistenten att svimma. Inte lätt att bli ålagd arbetsuppgifter man är livrädd för. Hehe. 


onsdag 28 maj 2014

Kvällspromenad i London

Det gäller att försöka hinna med att se London och ikväll började vi med de närmsta omgivningarna i det som visst är City Centre. Ett område som mest verkar bestå av kontorsbyggnader och kostymnissar. Inte så mycket affärer, men desto fler pubar, där kostymnissarna verkar träffas. 

Jag är lite fascinerad av arkitekturen här. Gamla byggnader och nya moderna kreationer om vartannat. Varje millimeter av stan ska nyttjas, räcker inte marken till så blir det på höjden. 

Sen vore jag ju inte riktigt mig själv om jag inte skulle hittat några klädaffärer också bland alla dessa byggnader ;)






London

Denna vecka är det London som gäller. Alltid lika intressant att åka utomlands. Den här gången står en spännande kurs med jobbet på agendan, men jag hoppas också få se nån del av staden. Det var 20 år sedan jag var här sist så det räknas knappt. 

Det gick fint att ta sig med tåget från Gatwick fastän jag inte hade bokat nåt. Det brukar ju ordna sig och det gjorde det. Taxi är alldeles för dyrt och tråkigt. Man måste sätta kollektivtrafiken på prov. Nya permon har fått sig en premiärtur också. 

Som väntat bjuder London på regn. Något av ösregn faktiskt, så ikväll blev det middag på hotellet efter att ha traskat från tågstationen. Riktigt bra hotell med bra restaurang och så bor vi alldeles intill Tower Bridge och Towern. 


onsdag 21 maj 2014

Lite grönt

Har varit en sväng till Stockholm och på vägen hem tänkte jag på de frön som jag sått som en början till årets planteringsprojekt. Värmen gjorde att jag var lite fundersam över om planteringsbänken torkat ut.

Plantering skedde i helgen, så det är bara några dagar sedan och nöjd blev jag av att se att salladen börjat komma upp! Ifjol var kålmaskarna snabbare än jag på att käka salladen så denna gång kör jag inomhus- och krukvarianten på denna sallad. Sophie - Maskarna, 1 - 1.


De andra fröna låter nog vänta på sig lite, men odlingsbänken är full med diverse frön. Förra året gav dålig utdelning, men i år hoppas jag på god skörd. Och att slippa tävla med ett gäng hungriga maskar! 

Många av fröna som jag använder detta år är ekologiska och köpta på nätet från Lindbloms Frö. Jag ska plantera ännu mera, för i år ska jag mestadels vara hemma under sommaren och då har jag tid att ge plantorna lite kärlek, och vatten, kanske mest det senare.

Älskar värmen förresten, den har dröjt sig kvar några dagar nu och jag hade över 20 grader på altanen ikväll. Love it! 

söndag 18 maj 2014

Här och där

Det var en fantastisk dag idag rent värmemässigt. Äntligen har varmare luft behagat ta en tur via fjällen! Kanske bara för idag, men det var härligt. Termometern visade på närmare 20 grader. Det ni. Jag satt ute och bara njöt, fastän det var mulet. 

Förundrad blir jag ändå när jag tittar på bilder från Skåne förra veckan och tänker på de vackra gula rapsfälten jämfört med hur det ser ut här nu.

Malmö förra veckan. Gröna träd och blommande blommor.


Joeström idag. Fortfarande snö och inte något grönt men fåglarna spelade så fint och solen värmde genom molnen.



söndag 11 maj 2014

Inget kött på menyn

Befinner mig i Skåne. Malmö för att vara mer exakt, efter en sväng till Kristianstad. Gillar de korta avstånden här, ändå tog det tre timmar att ta sig från Kristianstad och hit, pga banarbete. (Inte barnarbete, som rättstavningen föreslog.) 

Malmö är en riktig matstad enligt mig. Och det är förstås underbart för en mat-tok (kanske inte ett riktigt ord) som jag. Här finns det mesta och en massa vegetariskt och till och med rawfood. 

Att sitta på uteservering, som vi gjorde igår, och äta god italiensk mat gav lite känsla av att vara utomlands. Gillade hur fisken serverades, enkelt i en rostfri form, och det var såå gott! Vattnas i munnen när jag skriver detta. 


Och idag flanerade vi runt i stan och så hittade vi ett ställe som bara hade vegetarisk och vegansk mat på menyn. Kan det bli bättre? Det blev en god rawsome sallad till middag. Och innan det en smoothie på ett annat ställe. 


Det finns alltså många ställen som serverar sånt som jag gillar. Tack, Malmö! Kommer att sakna utbudet nu när det blir att åka uppöver igen. Skåne ligger på pluskanten hos mig just nu. 

måndag 5 maj 2014

Rastlös

Hur mycket jag än tycker om att vara hemma så blir jag också rastlös efter några veckor. Då passar det bra med en tur söderöver. Även om jag ibland kan bli trött på allt resande så skulle jag antagligen ha mycket svårt att anpassa mig till ett liv på samma ställe hela tiden, jag är för otålig, även om de flesta nog upplever mig som väldigt lugn.

Snart bär det iväg, till Stockholm och Skåne. Det har ju varit så mycket lediga dagar så jag känner mig extra overksam, men jag klagar inte. Inte fel att ha lite återhämtningstid och hinna göra roliga saker. Förra helgen blev det middag och utgång med vänner på Pridefest.

Valborg och första maj blev stillsamma dagar och sen blev det en tur till Mo i Rana i helgen. Där blev det shopping, godmiddag på restaurang med vänner och privatguidad tur på Campus Helgeland och då vaknade suget efter att studera igen, men nej, jag har gjort mitt på den fronten, men den öppna och moderna miljön lockade.


Så härligt nu när det är ljust ute så stor del av dygnet och vackert över fjället när solen skiner på snön på kvällen. Försökte fånga det vackra på bild på vägen från Mo, men det måste förstås ses på riktigt.

 

När jag kommer tillbaka förväntar jag mig att det ska ha blivit varmare och mindre snö.