söndag 23 februari 2014

Uppe i varv

Borde vara dags för ett inlägg nu. Det har varit fullt upp på sistone. Flängt hit och dit genom landet. Bjuder på en bild från Malmö, en stad som jag gillar mer och mer, men attans vad det är kallt där jämt.


Hinner knappt med att stanna till och reflektera mellan varven. Det är väl både bra och dåligt. Bra att ha en del att göra, dåligt när det blir lite väl mycket. Jag har en tendens att gå upp en del i varv och blir som mest effektiv då det är mycket att göra, men så tror jag det är för de flesta. 

I fredags var jag förresten förbi läkaren och det ser fortfarande bra ut för kolesterolet med råkosten så det blir att fortsätta. Det blir mer och mer självklart för mig att äta raw food, eller mycket grönsaker och frukt, allt mindre nötter faktiskt. Bananer går det i mängder. Älskar mina smoothies! 

onsdag 12 februari 2014

Raw zucchinipasta med tomatsås

Jag vet att jag kanske är tjatig, men det är skönt att vara hemma. Jag kom hem igår kväll, och när jag vaknade imorse visste jag först inte var jag var. Har sovit på totalt sju olika ställen medan jag har varit borta den här svängen. Det är kul att vara ute och träffa olika människor, som den underbara familj som bjöd på middag förra veckan och vi pratade om energier, chakran och livsval och allt möjligt som många skulle tycka är skumt, men jag blir lite mentalt utmattad av alla intryck när jag hattar så mycket hit och dit. Nu känner jag dock lugnet infinna sig.

Och jag säger - äntligen tillbaka i mitt kök! Det börjar vara helt överhopat av alla  möjliga attiraljer som jag inte längre har utrymme för i något skåp. Det senaste tillskottet är en spiralizer. Den strimlar grönsaker till spaghettiliknande form. Tjusigt va? 


Det var således läge att testa den ikväll. Raw zucchinipasta med tomatsås blev det. 


Zucchinin gick utmärkt att strimla och sen var det bara att mixa tomater, paprika, vitlök, färsk persilja, dadlar, och lite Himalaya salt och sambal oelek och hälla det över.

söndag 9 februari 2014

Halvt hemma för Vegomässa

Umeå igen. Jag kom hit igår. Målet var vegomässan Vegovision och därför blev det en snabbtur genom landet. Åkte från Skåne vid lunch i fredags och harvade på längs vägen till Sundsvall. Vädret var inte det bästa och sista biten innan Sundsvall var dryg då trafiken gick långsamt och det inte var läge att försöka stressa på. Bara att ta det lugnt. Det är viktigt när man är ute och kör mycket - att låta det ta sin tid istället för att göra dumdristiga handlingar. Med en bra ljudbok i lurarna och laddat med snacks och lite mat längs vägen så klarar man många timmar i bilen.

I Sundsvall blev det att sova några timmar på hotell innan sista biten upp till Umeå avverkades igår förmiddag. Vid lunchtid anlände jag till Vegomässan, och dit var det låång kö. Umeå är väl känt för sina många vegetarianer och veganer och här var de flesta samlade, människor som brukar anses vara alternativa (vad man nu egentligen vill säga med det?), plus alla andra intresserade.

På plats fanns många olika producenter av vegetariska/veganska produkter. Dessutom fick man se hur man gör egen tofu, fick tips på hur man lagar god indisk mat och saftiga bönbiffar. Cateringföretaget som skulle stå för matserveringen hade tydligen inte räknat med den stora anstormningen, för på eftermiddagen tog maten slut. Kvar fanns dock gofika och Malin och jag hann slänga oss över de sista bitarna rawfoodtårta. Mums! Det var en härlig mässa. Sådana borde det finnas fler av och mer av :)


måndag 3 februari 2014

Hemmastadd

Perfekt! Bellas har installerat minikyl på rummen. In med juicerna och grönsakerna. 


Alltmer gör jag mig hemmastadd på hotellen. Tjocksockar och kofta på. Stavmixern redo för smoothies. Picknickväskan åker fram med skålar, muggar, tallrikar och bestick. I med nötterna i skålen, muggen på ställs på tvättstället med tandborsten (funkar även till teet förstås), och salladen intas på tallriken, efter att ha lånat kniv och skärbräda i köket. Snål? Kanske det, men äta alla måltider på restaurang i flera veckor? Nej, det går inte, och många uppfyller inte mina menykrav. Kinkig? Ja, definitivt!


söndag 2 februari 2014

Raw food är det trendigaste!

Så sa man precis på nyheterna. Ja, då är man trendig då, eller så börjar folk inse hur gott och bra det är med grönsaker. Råa eller inte. Det är bra att det är trendigt för det gör det lätt att få tag i mat även när man är ute på resa. Jag kan bli helt exalterad när jag hittar ställen som den lilla juicebaren vid Triangeln i Malmö. Ett litet trångt krypin som pressar färsk juice på beställning. Äppeljuice med kanel och ingefära blev det. Den här varianten beställde jag varm, så raw var den inte, men värmde gott i den skånska snålblåsten gjorde den. Så gott! 


Nu har jag emellertid kommit till Bromölla, redo för en arbetsvecka i Skåneland.