lördag 30 juni 2012

Hur mycket behöver man ha med sig?!

Håller på med packningen och just nu är det lite kaos. Min säng är täckt av snart hela min sommargarderob som jag tänkt ska få plats i min väska. Två veckor ska jag vara borta och hur ska man kunna packa bara lite när veckorna kan komma att innehålla stora väderleksskiftningar och diverse olika sociala tillställningar?! Plöjer även igenom sminkväskan för att kunna kombinera makeupen med rätt färger till kläderna. Nagellack valde jag tidigare idag. Sen smycken, väskor och skor...

Imorgon ska i alla fall allt vara packat och klart. Första anhalten - Almedalen!

Nu har jag även lyckats smeta ner telefonen med glitter och choklad.

onsdag 27 juni 2012

Sommaren och livet

Känns kanske inte riktigt så på temperaturen, men med allsång på TVn, utslagna björklöv och blommande blommor så kan det inte vara annat än sommar.

Har kommit ut ur känslovakumet som slog till vid en släktings dödsbesked i måndags, även om det kommer över mig emellanåt. Vissa betyder mer än de vet om. Tänker på mina kära släktingar som har det mycket värre än jag och min familj.

Livet har onekligen sina svårigheter.



måndag 25 juni 2012

Humanity

Ett av mina vedic art-alster. Ingen masterpiece direkt, men den kändes passande för min sinnesstämning idag.

Den heter Humanity. Varför? Tja, fri tolkning!

Fråga heller inte varför den har ett engelskt namn. Jag stör mig ofta på när man använder engelska ord istället för svenska. Den bara heter så.

söndag 24 juni 2012

Hemmapyssel

Fler helger som denna, tack! Har både haft tid för nöjen och att fixa hemma, planterat och städat. Jag gillar hushållsarbete, med måtta förstås. Något av pedant har jag blivit, men jag brukar försöka lägga band på mig.

Nu är det i alla fall städat och plantorna har fått flytta ut på altanen. De ser lite taniga ut. Kan vara så att jag varit lite väl ivrig med att hålla efter dem så jag kan ha gått lite för hårt åt dem när det gäller ansning. Får se om de överlever.

När man gjort nytta är det så härligt att bara få sätta sig på en solig altan, smutta på kall juice och bara njuta!

Det stramar för övrigt i solbränd hy som inte sett sol på ett år och plötsligt fått en överdos.

lördag 23 juni 2012

Midsommarafton i Joeström

Så börjar midsommarafton lida mot sitt slut. Ja, egentligen är det ju redan midsommardagen. Det har varit en fantastiskt trevlig dag. Den inleddes med några timmars matlagning, som alltid vid högtider. Sen var det bara att slänga på smink, måla nagellack och byta stass, packa bilen med all mat och köra till Joeström.

Grillen var förberedd och folk började anlända. Det var bara att korka upp vinflaskan och sätta igång med firandet. Det blev en fantastiskt god middag som inleddes med silltårta som förrätt, följt av grillat till varmrätt och avslutades med jordgubbstårta till efterrätt.

Fantastiskt var också vädret. Hittills har sommaren inte varit mycket till sommar här inte, men idag sken solen plötsligt, inte ett moln på himlen och det var till och med varmt så vi kunde sitta ute och äta. Kommer inte riktigt ihåg när vi satt ute på midsommar och åt sist.

Sen har vi suttit och pratat och umgåtts hela kvällen. Kan inte säga annat än att det här var en toppen midsommar! Glad fortsättning på helgen till alla!

tisdag 19 juni 2012

Förunderligt för de små

Har precis haft trevligt besök av Malin och lilla Edit som är uppe i sin stuga i veckan. Edit, snart 2 år, imponerade med att käka quinoa och halloumi utan protester. Men barn kan ju lära sig vad som helst. Det är de vuxna som sätter gränserna.

Vi hann med lite bollkastning, leta Edit, leta hästen och så lite klossbyggning. Mest förunderligt var visst knopparna som sitter på mina prydnadskuddar, dit det var värt att återvända mellan varven under kvällen. Man ska inte tro att det alltid är leksakerna som är bäst, har man fått erfara genom åren.

söndag 17 juni 2012

Första svängen ut på sjön i sommar

Det blev en härlig solig kväll och det var inte läge att sitta inomhus. Istället blev det en tur ut på sjön tillsammans med Peder och pappa. Vi testade att kasta från båten, dvs Peder kastade ut åt mig, jag vevade in, han kastade ut igen osv. Ingen fisk.

Så åkte vi in till land och hämtade uttern, ja inte djuret utter, utan fiskeredskapet utter. Det blev ingen fisk med den heller.

Det spelar ingen roll att det inte blev nån fisk. Det var helt underbart att bara sitta i båten och höra vågornas skvalpande mot båten och solen i ansiktet.

Uttern - ser ut som en liten katamaran som det går en lina till. På linan sitter krokar som ser ut som flugor. De hoppar på vattnet medan man ror båten och förhoppningsvis känner sig en fisk lite sugen på en hoppande fluga.

lördag 16 juni 2012

Sommarfesten!

Den årliga sommarfesten gick av stapeln ikväll. Många var vi samlade för en härlig kväll. Dagen till ära var vädret på vår sida.

Vi inledde med grillbuffé. Proppfulla av mat blev det sen lotteri, musikquiz och dans. Vårt lag, bestående av Oscar, Uffe, Charlene, Malin och jag, vann quizzet - tur eller skicklighet? Jag tror på skicklighet.

Bandet Less is more stod för underhållningen och efter ett tag shakade folk loss på dansgolvet. Jag kunde inte låta bli att vara stilla heller.

Måste bara säga att jag älskar ljuset här uppe i norr. Mitt i natten och ändå ljust. Det är underbart! I Skåne blev det mörkt och det hade inte jag förstått riktigt. Det är ju så härligt att strosa runt i nattljuset.

Min vana trogen, att hysa in mig hos folk var jag än är, så har jag nu fått hysa in mig hos Malin och Stefan. Med en nattmacka i magen, som topping på grillmaten, är det nu dags att sova.

Tallriken laddad med mat!

Musikquizzet löses - segervittring i luften

Dansen inleds

Lite senare var dansgolvet i gungning
Och så den ljusa natten...

onsdag 13 juni 2012

Vackert ändå

Nog har vi det vackert ändå här uppe i fjällen! Lite grönt håller det på att bli också, så det tar sig. Fingrarna blev emellertid helt stela när jag skulle fota så särskilt varmt är det inte.

Tog en sväng förbi Hemavan eftersom jag inte varit dit på ett par veckor. Blommorna blev i alla fall nöjda över min visit. De såg lite risiga ut, så jag besparar er från foton på rangliga, hängiga växter. Blir nog omplantering i helgen, men först ska det bli fest! Drar till Umeå på fredag.

måndag 11 juni 2012

Mycket och ännu mer

Jag uppfattas nog som väldigt lugn av de flesta, och visst, jag är en lugn person, men jag har tydligen svårt för lugn runt om mig. Då blir jag genast rastlös och börjar se mig om efter vad jag kan hitta på för förändring i mitt liv. Detta är förmodligen frustrerande för både arbetsgivare, kollegor, assistenter och andra i min omgivning, för man vet aldrig vad jag har tänkt ge mig i kast med och jag ändrar mig ständigt och behöver rätt stor frihet att kunna göra som jag vill också. Jag finner nu att jag återigen gett mig i kast med nya saker och kalendern fylls allt mer. Hur gör man egentligen för att ha lite mindre att göra utan att bli rastlös och inte ta på sig en massa saker? Jag är ju inte direkt nöjd med för mycket att göra heller. Lagom verkar dock inte vara något som jag bemästrar.

Min stackars papperskalender håller på att se lite sliten ut.

söndag 10 juni 2012

Från söder till norr

Ungefär 160 mil norr om Skåne kan jag konstatera att det är viss skillnad på hur långt grönskan har kommit. I Joeström lyser den med sin frånvaro, liksom värmen.

På vägen hem fiskade jag även upp pappa, Peder och Agnes i Storuman. Nu har pappa tänt elden i pannan och jag hoppas att värmen tar sig inomhus snart i alla fall.

lördag 9 juni 2012

Paus på IKEA

Inte den råa stilen på maten idag. Lunchstopp på IKEA i Jönköping. Mycket folk, men det går undan och är plånboksvänligt.

Det har varit en intensiv vecka nere i Skåne. Igår blev det en sväng till Lund och Malmö också. Åt en fantastisk middag hemma hos Christina, Patrik och lilla Doris. Kan ha varit den godaste pajen som jag ätit. Morotspaj, och nu rynkar nog en del på näsan, men det var supergott! Nej, nu ska jag hugga in på den superba Ikea-maten, sen ut på vägen igen.

Hej då, Skåne!

Har nu påbörjat hemresan från ett prunkande grönt, och dagen till ära, soligt Skåne. Med fylld bensintank beger jag mig till nordligare breddgrader.

onsdag 6 juni 2012

En trevlig kväll i Bromölla

Som oförbätterlig gäst kom jag sent till middagen hos Anna efter en dags jobb. Hungriga slängde vi oss över den exceptionellt goda middagen, där bl a bombsås serverades. Fråga inte hur man gör den för det vet jag inte, men den fanns i variant stark och väldigt stark, och innehöll vitlök och starka kryddor. Fantastiskt gott!

Ett gäng ivriga rockers begav sig sedan iväg till Sweden Rock, men inget sånt för mig ikväll. Själv är man ju skötsam, eller hur det nu var...?

Istället fick det bli en kvällspromenad i den prunkade grönskan bland fält som skördats eller står redo för skörd. Lite skillnad mot hemma, där det kom ett par decimeter snö för några dagar sedan.

tisdag 5 juni 2012

Roadtrip till Skåne

Så har vi äntligen anlänt till Bromölla i Skåne. Regntunga skyar har följt oss på vägen, och även en hel del regn. Börjar tro att södra Sverige inte gillar mig. Skåne har bara uppvisat regn och kallblåst när jag varit här, men det kanske bättrar sig. Ikväll är det i alla fall 12 grader ute fastän det är sent på kvällen.

Vi började vår tur igår och stannade i Stockholm för att hålla utbildning idag. Jag körde alltså bil i storstan, och både överlevde och hittade dit vi skulle. Vi hamnade på en restaurang som hade ett intressant vegetariskt utbud, se nedan, särskilt den rosa texten.

På vägen från Stockholm har vi idag kört fel två gånger och blev därmed sinkade nån timme eller två, men det är smällar man får ta. Nu är jag i alla fall på plats, redo för jobb.

lördag 2 juni 2012

Full service

Ett par söta grabbar, Emil 7 och Elias 5, såg att jag spanade in chipsen och dippen och frågade om jag ville ha. Så ordnade de fram ett par skålar, öste upp och ställde fram det efter att först ha tagit fram bordet som jag brukar använda. Mamman, Helena, kompletterade med saft.

Elias frågade om jag ville ha en kudde och satte den bakom min nacke. Underbart vad barn är duktiga på att observera!

Nu kan jag bara luta mig tillbaka och smaska på tilltuggen.

fredag 1 juni 2012

Från norr till söder

Plötsligt befinner jag mig på väg till Skåne för ett tillfälligt jobbyte. Så snabbt saker kan ändra sig! Ibland känner man bara att livet måste testas lite så nu slänger jag mig i alla fall ut i en avstickare.

Lämnar fjällen, där sommaren fortfarande känns en bit bort, och beger mig till lite varmare trakter.