lördag 31 mars 2012

Solen kom fram

... men först när vi kommit hem. Gav upp efter några timmar på sjön och inte ett napp.

Nu ska vi i alla fall fika saffranskaka som Sickan kommit med. Jag hugger in.


torsdag 29 mars 2012

Suring till middag

Här äts det surströmming för fullt. Traditionsenligt äter vi delikatessen när Anki och Christer är på besök. Så smarrigt och trevligt!

onsdag 28 mars 2012

Hur ska det gå?

Påsken snart i antågande och då står förhoppningsvis en del trevliga utfärder för dörren. Just nu är det dock väldigt mycket vatten på sjön så den är inte så gästvänlig utan börjar alltmer anta en blå ton istället för vit. Vad händer? Hur som helst ser jag i alla fall fram emot påsken som firas med släkt och vänner.

Den här krabaten är det första påskpyntet som fått boning i Lilla huset. Den flyttade in när ett par vänner kom på middag häromdagen.

tisdag 27 mars 2012

Att ge sig på utmaningar

Kom just hem från en inspirerande föreläsning av Ola Skinnarmo på HemavanTärnabys framtidsmässa. Vissa ger sig på rediga prövningar och det är onekligen entusiasmerande att höra om vad man kan åstadkomma tack vare rätt inställning. Även om jag gillar utmaningar så tror jag att jag håller mig till något enklare än att skida till Sydpolen. Vore i och för sig intressant och se hur det skulle gå till...

söndag 25 mars 2012

Krogen, fiske och full rulle

Helgen har verkligen varit fylld av aktiviteter. Fantastiskt roligt har vi haft!

I fredags en snabbtur in på after skin efter backen (jag avhöll mig från backen, men tog en shoppingtur för att ordna en del saker till huset). På kvällen blev det Stockis och håll igång med ett gäng norrmän.

Igår fiske i snålblåst och regn. Josefin stod för dagens största fångst och jag för den minsta. Sen en mycket god middag på Stella polaris och dans på Högfjällshotellet.

I väntan på maten.

Blåsigt och regnigt och inte så fiskeligt.

fredag 23 mars 2012

Vilken premiär!

Har fått besök av bästa Josefin och Maria. De tycker visst att jag bosatt mig väldigt långt bort (från Umeå alltså). Bussresan tar en evighet, vilket jag håller med om.

Första måltiden har intagits och det kunde inte ha skett med bättre sällskap! Vi har haft en riktigt trevlig första kväll och nu är det premiärnatt i lilla huset och gästrummet kommer redan till användning.

Tidigare under kvällen hade jag också besök av Sara och Hanna, Ellinor och Agnes så det har varit en fullspäckad afton.

Nu dags att sova. Mot nya äventyr imorgon.

Kvällens dessert. Ser mysko ut. Rå chokladmousse, inget annat.

tisdag 20 mars 2012

Gör vissa fynd

I uppackningen av alla saker så gör jag en del halvt glömda fynd, som den här snygg-kitchiga skålen som jag fått i present och aldrig hunnit använda. Nu hamnar den på bordet och ska få utgöra snacksskål.

Den ser för övrigt ut som en galen glad gubbe från denna vinkel, redo att sätta tänderna i mina snacks. Okej, jag har kanske livlig fantasi.

En del tycker visst att jag håller er på halster när det gäller bilder från huset, och det kanske jag gör ;-) Ni som befinner er i närheten kan snart komma och se med egna ögon. Kanske vankas det även inflyttningsfest så småningom...

söndag 18 mars 2012

Halvt inflyttad

Gårdagens flytt blev ändå ganska ordnad och inte alltför rörig. Det tog förstås sin lilla tid och är inte klart, men jag börjar se resultat.

En husmus har flyttat in.


Många prylar ska få sin plats.

lördag 17 mars 2012

Flytten påbörjad

Igår kväll var jag iväg med de första sakerna till lilla huset. Idag fortsätter det...

En bild från mitt fina kök.

torsdag 15 mars 2012

Insnöad

Håller på att känna mig lite insnöad. Såhär ser det ut bakom mitt fönster och då är det ca 1,5 m upp till fönstret utifrån. Mina möbler står ännu mer insnöade i ett förråd så det är nog dags att plocka fram spaden.

onsdag 14 mars 2012

En kvällstur till Hemavan

Kom precis hem från en tur till Hemavan. Har varit och kollat in hur det går med bygget, men jag håller på bilder till det är klart.

Sen slog latmasken till när det gäller middagslagning så det fick bli middag på Hemavans fjällcenter. Riktigt god middagsbuffé. Nu tänker jag bänka mig framför TVn.

tisdag 13 mars 2012

Mer och mer snö

Verkar som det bara tänker fortsätta snöa. Det har snöat ganska många decimeter under helgen och det fortsätter, även om det lugnat ner sig. Vägen upp till gården blir alltmer som en tunnel.

söndag 11 mars 2012

Inte så mycket bättre

Snoret rinner, huvudet värker och febern är på topp, men annars är det bra. Min egen medicin mot halsont och täppt näsa - flamin' hot cheese crunchers. Inte helt säker på att en läkare skulle hålla med mig.

lördag 10 mars 2012

Kojdag

I natt har det kommit en del snö och det är ganska mysigt ute. Jag skulle verkligen vilja ut och fiska, men det får nog bli en kojdag, för kroppen säger ifrån. Den tycker att jag ska stanna inne och göra mest ingenting, trist. Det är väl bäst att ladda lite energi istället för att fara ut och göra av med en massa energi. Nu tänker jag ladda med grönt te och honung.

fredag 9 mars 2012

Tror att jag gör som katten

Efter en vecka i farten och med Helenas influensa som ett brev på posten så känner jag mig ganska mör. Därför tror jag att jag gör sällskap Monso.


Passande nog så fick jag med mig en deckare från Sky City som jag tror att jag ska dyka in i.

torsdag 8 mars 2012

Måste börja mobilisera

Flytten närmar sig så nu börjar det vara dags att börja samla ihop allt som ska flyttas, alla gamla saker och så en del nyinköpta. Det känns spännande att se hur allt kommer att bli.

onsdag 7 mars 2012

Chips till middag - ingen höjdare

Har precis satt mig på Arlanda express på väg till flyget. Efter en dag med möten blev det middag på Bishop's, fisk med chips. Sugen på något salt lät det gott, men det hade varit godare med något annat. Ja, ja, mätt blev man i alla fall. Snart blir det en snabbrunda på Sky City. Kanske kan shoppa något där.

tisdag 6 mars 2012

Ute och far igen

Då var det dags igen för några dagar ute på vift. Det blev till att stanna till på kåtan i Lycksele för lunch idag och en snabbtur på Dollar Store för absolut nödvändiga inköp...

Nu befinner jag mig hos syrran i en smärre smittohärd. Tycker att det är lite onödigt att de använder sportlovet till att vara sjuka. Måste finnas bättre saker att göra.

söndag 4 mars 2012

Det var den söndagen

Har nu offrat en hel söndag på att administrera mitt liv och diverse åtaganden, inte jobbet alltså. Jag började kl 10 och är färdig först nu, kl 19.30. Trodde inte att det skulle ta så lång tid. Det är i alla fall skönt att det är gjort nu. Tänker ägna resten av kvällen åt att göra så lite som möjligt.

lördag 3 mars 2012

Ute på sjön

Har haft en härlig dag ute på sjön! Nu kommer värmen allt mer. Vilken start på sportlovet, för de som nu får ha sportlov.

Peder har satt sitt tält där vi brukar fiska.

Sol och nästan helt molnfri himmel.

Det nappade bättre idag.

fredag 2 mars 2012

Fredagsmys

Jag har poppat perfekta popcorn, inte micropopcorn, och nu ska jag leta fram lämplig film att kombinera dem med. Mysig fredag till alla!

torsdag 1 mars 2012

Under konstruktion

Köket är under uppbyggnad. Inte långt kvar nu...

Inte det bästa föret

Skulle ta en snabbtur till lilla huset på lunchen idag, men när jag kom tillbaka och skulle uppför backen här hemma så blev jag stående längst upp i backen utan att komma upp den allra sista biten efter att ha försökt några gånger. Regnet på ett par decimeter snö utgör inte det bästa fästet för bildäck. Det bara slirade. Det slutade med att pappa fick köra hem från jobbet och dra upp mig med traktorn.

Tur att Jimmie, min svåger, hade lagat stolslåset (var bara en kontakt som glidit isär), annars hade jag åkt bak i bagaget med permon när jag fräste på uppför backen.